Fri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Akvaristen / Stell av akvariefisk

Stell av akvariefisk

cutelittlefishinanaquarium

Hjemmetransport og implantasjon av fisk

Du bør følge disse anbefalingene når du kjøper fisk.

Tid for transport

Fisken kan være i posen i opptil 4 timer, men tiden varierer avhengig av størrelsen på fisken og antallet i posen. Selvfølgelig, jo kortere tid fisken trenger å være i posen, desto bedre. Ved lengre transporter mottar vi oksygen.

Temperatur under transport

Styrofoam kjølepose eller termopose er den beste måten å opprettholde temperaturen i posen. Hvis du ikke har en pose, holder varmen seg best inne i jakken. Vi anbefaler at du går rett hjem, ettersom det blir lett for varmt eller kaldt for fisken. Avispapir hjelper veldig dårlig.

Forbered deg gjerne! Hvis du vet at du skal kjøpe fisk, ta med en pose og planlegg tiden din slik at fisken kan komme hjem raskt. Kontroller også vannverdiene før du kjøper en ny fisk.

Ved hjemkomst

  1. Bytt gjerne 10% av vannet i akvariet og tilsett vannavstøtende midler, antistressmidler og bakteriekultur før du putter i fisken.
  2. La posen stå uåpnet for å flyte i akvariet. Slå gjerne av belysningen. Dette er for at vannet i posen skal ha samme temperaturen som akvarievannet.
  3. Når posen og akvarievannet har samme temperatur (ca. 15 min), åpner du posen og tar inn maksimalt 1 dl akvarievann i posen. Gjenta hvert 5. minutt ca. 3-5 ganger.
  4. Ikke hell vannet fra posen i akvariet (det er skittent etter transport). Hell vannet gjennom et garn i en bøtte og legg fisken i akvariet.
  5. Ikke mat i akvariet på 3 dager! Det er ekstremt stressende å transportere fisk, og de mister mye av sin viktige slimbeskyttelse. La fisken og bakteriene i akvariet akklimatisere seg før de mates igjen.

Du kan heller ikke mate før eller i løpet av samme dag som du skal putte i fisk, ettersom vannet har tid til å bli forurenset. Fisken klarer seg uten mat i et par dager, men det viktigsteer at akvariet er i stand til å bryte ned forurensningene som maten forårsaer i samme takt som ny mat helles i. Å være mett er ikke noe glede hvis du risikerer fiskens helse ved å svømme i forurenset vann!

Tips: Utpek en person i familien som er ansvarlig for fôringen, så det ikke blir gjort feil!

Nystartet akvarium eller bare bytte vann?

Unngå å slippe fisk inn i et helt nytt akvarium. La den gå i noen dager mens pumpen og el-patronen er slått på. Tilsett alltid startbakterier, vannavstøtende og ektozonsalt ved den nye starten. Følg doseringsinstruksjonene på forpakningen. Husk også å starte gradvis med et liten antall fisk den første uken, og ofte kontrollere vannverdiene i begynnelsen.

Hvis du har hatt den samme fisken i akvariet lenge og planlegger å sette inn mer fisk, bør du forberede vannet før du setter det inn med bakteriekultur. Dette er slik at bakteriekulturen kan tilpasses alle fiskene i akvariet.

Det er viktig å ha det samme i bakhodet når du gjør et større vannbytte. Ikke glem at hver gang du skifter vannet skal du legge til tilsvarende mengde middel, da vannet ellers mister viktige bestanddeler.

Relaterte artikler

Se alle artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2024 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK